Ликсозен Дом в центъра на София

Ликсозен Дом в центъра на София BLRE1002
Център София, 23, България
София, Център
Цена: €5 500 000 Евро
Легла 6, Бани 2, Размер на парцела 293,0 m²


Ликсозен Дом в центъра на София BLRE1002

Център София, 23, България

София, Център

Цена: €5 500 000 | Евро

Легла 6, Бани 2, Размер на парцела 293,0 m²

ЛУКС БЪЛГАРИЯ представя на Вашето внимание една от емблематичните сгради на град София, паметник на културата, проектирана през 1912 г. от известния български архитект Кирил (Киро) Маричков.

Имотът е архитектурно-строителна недвижима културна ценност с категория “Местно значение”. Първоначалното предназначение на къщата е еднофамилна жилищна сграда.

Имотът е 993 кв.м. парцел с 293 кв.м. застроена площ и се състои от сутерен, два просторни и високи жилищни етажа и тавански етаж.

Обектът е с одобрен инвестиционен проект, който включва поставяне на сутерен в пълните граници на имота, а в дъното на парцела от изток е предвидена остъклена автомобилна площадка.

Предвижда се реконструкция и реставрация на сградата в съответствие със съвременните изисквания за функционалност на представителна жилищна резиденция в центъра на града.

Съществен елемент от проекта е запазването на автентичния вид на двете емблематични фасадни стени, западна и южна, като се възстановява оригиналната геометрия на мансардния покрив по проект на арх. Кирил (Киро) Маричков. Реф. BLRE1002